Schudders & Harken

Pöttinger schudders en harken

HIT Schudders

Onze beproefde schudders overtuigen door een perfecte bodemaanpassing. Dit zorgt voor een gewasbesparend schudden. De brede wielen, samen met de MULTITAST wielen aan de aanbouwbok verbeteren de werking op hellingen aanzienlijk. De perfecte afwerking garandeert een lange levensduur.

DYNATECH voor alle HIT modellen

De elementen met 1,30 m diameter en vijf tandarmen zijn voor jong, kort gewas ideaal. De elementen met 1,42 m of 1,67 m diameter en zes tandarmen zijn voor diverse werkbreedtes en omstandigheden optimaal geschikt.

Unieke gedwongen tandarmvorm

Een nalopende tandarmsturing verminderd de belasting op het lager. Tegelijkertijd werken de tanden lichter, soepeler en schoner. De gedwongen vorm verhinderd ophopingen op de armen en het wikkelen aan het element.

Hoogwaardige tandarm bevestiging

De elementschotel bestaat uit een stevig, geperst deel exacte bevestiging van de tandarm. Bovendien zijn de armen aan de naaf van de schudder geschroefd. Dit geeft een hoogwaardige verbinding. Tijdens het schudden worden de tanden en tandarmen het sterkst belast. De massieve tandarmen zijn uit geperst vlakstaal, voor betrouwbare en robuust gemonteerde tanden.

Aandrijving zonder speling

Duurzaam gesmeerde enkele- en dubbele koppelingen zorgen voor een passende, rustig lopende en spelingsvrije aandrijving. Hiermee wordt gewaarborgd, dat de tanden op exacte afstand het voer gelijkmatig opnemen en perfect verstrooien. Tegelijkertijd zijn ze in iedere stand draaibaar, hiermee wordt een foutieve bediening uitgesloten. Tweezijdige scharnieren maken alle elementen beweegbaar voor een perfecte bodemaanpassing. Ze zijn eenvoudig te smeren en met geleidebussen uitgevoerd.

TOP Zwadharken

De licht te trekken PÖTTINGER-zwadharken met een perfecte bodemaanpassing en extreme wendbaarheid voldoen aan de hoge eisen uit de praktijk. Harken met de minste brokkelverliezen en minimale vervuiling zorgt voor energierijk voer en economisch grondvoergebruik.

Eenvoudige hoogteverstelling

De werkhoogte wordt bij de TOP met een handslinger ingesteld. Lichtlopend bij een optimale houding. Dit is eenvoudig en onderhoudsvrij. Een schaalaanduiding maakt het instellen van de zwadharken met twee elementen eenvoudig.

Harken stap voor stap

Het buitenste tandpaar is iets korter, ze nemen niet de volledige hoeveelheid mee, hierdoor een geringere belasting. De andere drie paren zorgen voor het fijne werk.

Vast geschroefd

De tandbevestiging met gevormde schijven zorgt voor een stevige verbinding.

Veiligheid voor alles

Tandverliesbeveiliging De tandverliesbeveiliging verhinderd dat tanden in het zwad komen. De veiligheid is middels de buitenste bout betrouwbaar gemonteerd. Uniek tandarmprofiel Extreem torsievast, de krachten worden over de zijkanten gedragen. De splitpen dient alleen ter beveiliging. Eenvoudig te plaatsen, verkeerd bevestigen is niet mogelijk. Ook de binnenste tanden zijn eenvoudig te monteren. Alle tandarmen zijn afneembaar voor ruimtebesparende opslag.