Zaaien

Lemken Compact-Solitair 9

MECHANISCHE ZAAIMACHINES

Perfect zaaien in alle bodems

De mechanische zaaimachines uit het Saphir-assortiment maken betrouwbare, uiterst efficiënte zaaimachinetechnologie toegankelijk voor kleine en middelgrote landbouwbedrijven.

De Saphir kan worden gecombineerd met verschillende werktuigen, waaronder de Zirkon -rotorkopeg, voor universele toepassingen.

 • Het spike-wiel, de onderhoudsvrije cardanaandrijving en de continu variabele oliebadtransmissie zorgen voor een nauwkeurige en gemakkelijke dosering van zaden. Zaaisnelheden tussen 0,5 en 500 kg / ha kunnen nauwkeurig worden ingesteld. De soepele werking van de zaaias garandeert een nauwkeurige lengteverdeling van zaden.
 • De zeshoekige zaaias met snelwisselsysteem zorgt ervoor dat zaaiwielen gemakkelijk kunnen worden uitgewisseld om een ​​grote variëteit aan zaden optimaal te kunnen doseren.
 • LEMKEN biedt de parallellogramgeleide dubbelschijvenkouter met dieptestuurwiel voor een nauwkeurige zaaiplaatsing.
 • De elektronische werktuigbesturing van Easytronic, die deel uitmaakt van de standaarduitrusting, zorgt ervoor dat voorbereiding van de rijpaden op betrouwbare en comfortabele wijze kan worden gecontroleerd en bewaakt.

PNEUMATISCHE ZAAIMACHINES

Succesvol zaaien

Of het nu gaat om conventionele of conserverende grondbewerking, of het nu gaat om kleine, middelgrote of grote landbouwbedrijven met uitgestrekte velden - de pneumatische zaaimachines uit het Solitair-assortiment bieden altijd hoge precisie en efficiëntie. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen om te voldoen aan een groot aantal vereisten voor optimaal zaaien.

De pneumatische zaaimachine kan worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen en met verschillende kweekmethoden.

 • De zescellige wielen van de centrale doseereenheid kunnen worden ingesteld op zaaisnelheden tussen 1,5 en 300 kg / ha voor het zaaien van verschillende soorten zaden.
 • De Solitronic regelt niet alleen de aandrijving van de elektrische zaaias, maar verzorgt ook alle andere controle- en bewakingsfuncties. Het overzichtelijke kleurenscherm maakt het bestuurders gemakkelijk om het apparaat te bedienen.
 • De zaadverdelers bevinden zich buiten de zaadtrechter, direct boven de kouterstang. De zaaislangen die van de verdeler naar de kouter lopen, zijn van gelijke lengte en zo kort mogelijk om een ​​nauwkeurige zaadverdeling te garanderen.
 • De dubbelschijfkouters met dieptestuurwielen met rubberen banden plaatsen zaden precies op dezelfde diepte, zelfs bij veranderende bodemomstandigheden. De dieptecontrole van de dubbele schijven blijft ideaal, zelfs bij hoge bedrijfssnelheden.

ZAAICOMBINATIES

Voor optimale zaadplaatsing

Of het nu gaat om conventionele of conserverende grondbewerking: een boorcombinatie uit het Compact-Solitair-assortiment is altijd een goede keuze. Deze werktuigen bieden niet alleen een hoge precisie en efficiëntie, maar zijn ook verkrijgbaar in een breed scala aan modellen en zorgen zo voor een optimale reconsolidatie in elk type bodem!

De vraag naar zaaicombinaties met precieze plaatsing van meststoffen groeit, ook voor het zaaien van koolzaad en granen. Daarom biedt LEMKEN zijn Compact-Solitair met compacte schijveneg in uitvoeringen met 4 en 6 meter werkbreedte en geïntegreerde onderwortel bemesting. Dit bevordert de snelle jeugdige ontwikkeling van gewassen met zowel conventionele als conserverende grondbewerking en produceert daarom aanzienlijke opbrengstenverhogingen, vooral met zomergraan en in gebieden met korte vegetatieperiodes.

 • Deze hoogefficiënte combinatie is uitgerust met een verdeelde trechter met een inhoud van 3.500 of 5.000 liter; de scheiding tussen de compartimenten kan worden aangepast door simpelweg de scheidingswand te verplaatsen om de verhouding zaad / kunstmest te veranderen tussen 40:60, 50:50 of 60:40. Beide compartimenten kunnen eenvoudig worden gevuld met big bags of een auger.
 • Dankzij de elektrisch aangedreven doseerassen voor zaden en kunstmest kunnen de toedieningssnelheden onafhankelijk en continu worden aangepast. De snelheid voor zaden kan worden aangepast tussen 1,5 en 300 kg, en die voor kunstmest tussen 50 en 600 kg per hectare.
 • Met de bedieningsaansluiting LEMKEN en de elektronische besturing Solitronic kan de bestuurder alle functies van de Compact Solitair eenvoudig vanuit de cabine van de trekker bedienen en bewaken. Een ISOBUS-compatibele besturing is ook beschikbaar.
 • Voor de voorbereiding van het zaaibed worden de gereedschappen van de Heliodor compactschijveneg gebruikt, gevolgd door dubbele schijfkouters met een schijfdiameter van 400 mm voor het afzetten van kunstmest. Ze plaatsen de meststof precies op de gewenste diepte. De zaaischijfdruk kan worden verhoogd tot maximaal 150 kg in het proces. De royaal gedimensioneerde wielen van de bandpakkerrol produceren uiteindelijk een optimaal opnieuw verstevigd zaaibed. LEMKEN biedt een geïntegreerde trapeze packer roller voor extra preconsolidatie van zaadrijen.
 • De onderhoudsvrije OptiDisc dubbelschijfkouters met naloop diepteregeling en een rijafstand van 167 mm garanderen een nauwkeurige zaaiplaatsing met een gelijkmatige bodembedekking. De positionering van het gereedschap en de plaatsing van de meststof tussen twee rijen zaden zorgen ervoor dat alle planten optimaal worden voorzien van bemesting en voorkomt meststofverbranding in de wortels. Als resultaat worden ideale omstandigheden vastgesteld voor snelle plantengroei.