Schijven- & Trommelmaaiers

Pöttinger maaiers

Schijvenmaaiers

De lichtgewicht NOVADISC-achtermaaiers staan voor hoge capaciteit en zuivere snede bij het geringste benodigde vermogen. NOVACAT front- en achtermaaiers bieden optimale snijkwaliteit, stabiliteit en capaciteit. De NOVACAT-achtermaaiers met middenophanging kunnen individueel worden uitgerust met zwadschijven of vinger- of walskneuzers. NOVACAT-achtermaaiers met middenophanging en instelbare ontlasting zorgen door hun uitmuntende bodemaanpassing voor maximale voerkwaliteit bij geringste voervervuiling. Met de ontwikkeling van dit product bevestigen wij wederom onze naam als graslandspecialist.

Het hart van PÖTTINGER-schijvenmaaiers is de veelbeproefde maaibalk. De NOVACAT-schijvenmaaierbalken worden in de hoofdvestiging in Grieskirchen ontwikkeld en gebouwd, en zijn dus een zuiver Oostenrijks kwaliteitsproduct.

Optimale voerstroom – schoon voer

De balk schuift makkelijk via de ronde, vlakke voorkant over de grond en scheidt het voer netjes van de grasmat. Het transport van het voer is door afgeplatte conische vlakken op de maaischijven verbeterd. Het voer beweegt gemakkelijk en gelijkmatig weg en de volledige capaciteit blijft onder alle bedrijfsomstandigheden gehandhaafd. Geïntegreerde ruimers zorgen voor een schoon balkoppervlak.

Perfecte snijkwaliteit

De bijzonder vlakke en slanke balk is slechts 28 cm breed en biedt zo de ideale voorwaarde voor de beste aanpassing aan de bodem. De messen lopen kort boven de bovenkant van de maaibalk en het tegenmes. De optimale overlapping van de messen zorgt voor een schoon en gelijkmatig maaien.

Snel en eenvoudig messen wisselen

U wisselt de messen als volgt snel een eenvoudig: Druk de veerklem met de messleutel omlaag en vervang het mes.

- Het mes is middels een krachtige verende beugel betrouwbaar gezekerd.
- Als een mes lange tijd en onder zware omstandigheden wordt gebruikt, moet het mes van de beste kwaliteit zijn. Daarom zijn de originele messen van PÖTTINGER vervaardigd van hoogwaardig staal.
- Een praktische box biedt plaatst aan de reservemessen. Eenvoudig te onderhouden Dankzij de ruime opklapbare beschermkappen zijn de maaibalken optimaal bereikbaar

Trommelmaaiers

Wij vertrouwen op de beproefde techniek van trommelmaaiers, in het bijzonder bij nat en zwaar gewas blijken de voordelen van onze trommelmaaiers. U profiteert van een toegenomen transportwerking en een perfecte zwadvorming. EUROCAT front– en achtermaaiers zorgen voor perfecte maaikwaliteit, stabiliteit en capaciteit. Dankzij de optimale bodemaanpassing en ontlasting van onze front– en achtermaaiers wordt vervuiling van het gewas vermeden. Dit betekent maximale voerkwaliteit voor uw dieren. De compact gebouwde EUROCAT CLASSIC frontmaaiers zijn ideaal voor lichte tractoren. Trommelmaaiers zijn om hun verstoppingsvrije en schone werk bekend. De trommeltechniek van PÖTTINGER onderscheidt zich met name door de goede gewasstroom en de hoge doorgang. De oogsttijd is kort en kostbaar. Eenvoudig onderhoud is daarom een punt waar speciaal op wordt gelet. De messen laten zich vlot en eenvoudig vervangen dankzij het snelwisselsysteem.

Modern design – klassieke betrouwbaarheid

Laag gewicht had de focus bij de ontwikkeling van de EUROCAT frontmaaier generatie. De compacte bouw van de aanbouwbok en het gebruik van lichte geperste delen kenmerken de maaiers. Ook de wens naar een degelijk ontlastingssysteem voor een optimale bodemaanpassing vervuld de EUROCAT indrukwekkend.

Eenvoudige, praktische veerontlasting

Twee sterke veren zorgen voor een gelijkmatige oplegdruk over de totale breedte van de maaibalk. De optimale oplegdruk van de balk is middels een ketting snel en eenvoudig te verstellen.

Optimale bodemaanpassing

Het handelsmerk van de perfecte bodemaanpassing is de aanbouwbok. Door de goed doordachte vorm van de aanbouwbok ligt het zwaartepunt in alle standen zo dicht mogelijk bij de tractor. Kogelkoppelingen in de aanbouwarmen van de maaibalk zorgen voor een optimale bewegingsvrijheid. Een pendelbereik van +/– 8 graden – de maaier loopt exact over alle bodemoneffenheden. Stabilisatieveren in de aanbouwbok zorgen voor het centreren van de maaier tijdens transport.