Veeteelt

SCARIFLEX MAX R6D2S3

Weidebeluchters

  • 3de punt verbonden aan het frame door een veer, wat voor een uitstekende bodemaanpassing zorgt en de trillingen beperkt.
  • EW hydraulische inklapfunctie op modellen van 4,80 tot 7,20 m en DW op die van 8,40 en 9,60 m.
  • Veiligheid zodat de machine ingeklapt blijft tijdens het transport.
  • Ontgrendeling van de veiligheid vanuit de cabine (koord).
  • Instelling van de tanden d.m.v. een zwengel op elk element voor een gelijke hellingshoek op elke tand.
  • Rubberen dieptewielen (375 x 150 mm - max. 2 bar druk) (4 op modellen van 4,8 tot 7,2 m en 6 op modellen van 8,4 en 9,6 m).

Veewagens

Monocoque bak:

De langsliggers van het chassis en de zijplaten van 4 mm dik vormen een waterdichte monocoque laadbak van 180 cm hoog op de Betimax R en van 210 cm hoog op de Betimax RDS.

Achterdeur met twee vleugels:

De deur met twee gladde vleugels zorgt voor een bredere doorgang dan de bak, steeds om vernauwingen en verwondingen te voorkomen.

Weidebloters

De weidebloter is het ideale werktuig omdat het het gras hakselt en verspreidt: de resten worden dus in humus veranderd. Trouwens worden de gehakselde resten goed door jonge kalveren en droogstaande koeien verteerd.

De weidebloter wordt ook door meer technische voordelen gekenmerkt: het eenvoudig instellen van de snijhoogte, de stevigheid en betrouwbaarheid van de machine en de onderhoudsarme werking.

Watertanks

De JOSKIN watertanks zijn standaard uitgerust met talrijke uitrustingen, zoals een beschermde niveauwijzer, een Ø 450 mm vulopening bovenaan, een 2"1/2 kogelventiel alsook een golfbreker (vanaf 3.600 l). Deze laatste maakt het mogelijk om de beweging van het water te vermijden en de tank te verstevigen. Deze uitrustingen zorgen voor een zeker gebruiksgemak.

Ze worden vervaardigd op basis van dezelfde beproefde technieken als voor de mengmesttanks.
ze worden uit 4 mm gegalvaniseerd staal vervaardigd voor een betere weerstand in de tijd, en het chassis is een wieg die gelast is op de hele lengte en breedte van de tank. Een bovenmangat (Ø 450 mm) met snelopening maakt het mogelijk om de tank eenvoudig te vullen en te reinigen.