Maaidorsers

Maaidorsers

Uniek APS dorssysteem.

Vanwege het CLAAS patent wordt dit capaciteitsverhogende systeem alleen door CLAAS aangeboden. De belangrijke voorsprong van CLAAS begint reeds voor de dorstrommel. Door het oogstgoed voor de dorstrommel van 3 m/s naar 20 m/s te versnellen wordt een uiterst effectieve kettingreactie teweeg gebracht.

MULTIFINGER SEPARATION SYSTEM (MSS).

MSS zorgt onder alle omstandigheden voor effectieve afscheiding van de resterende graankorrels. Doorslaggevend voor een hoge afscheidingscapaciteit is het intensief losschudden van de stromat, vooral onder zware oogstomstandigheden. 

Sensorgestuurde radiale verdeler.

De beide mechanisch aangedreven werprotoren van de radiale verdeler beschikken elk over twee beweegbare strooiplaten. Daardoor kunnen modellen met deze technologie het stro efficiënt over de volle werkbreedte verdelen. Dit gebeurt met minimaal vermogen, zelfs onder zeer ongunstige omstandigheden zoals variabele vochtigheid van het stro, sterke zijwind of op schuine hellingen.

Ontziet de korrels en het stro.

Het APS dorssysteem op bepaalde modellen onderscheidt zich door bijzonder voorzichtig te dorsen met gelijkmatige gewasstroom. De gesloten dorstrommel is universeel inzetbaar en is ontworpen voor hoge kwaliteit van de graankorrels. Even belangrijk is de synchrone loop van de versnel-, dors- en afneemtrommel.

Mercedes-Benz motoren.

Claas maaidorsers zijn uitgerust met Mercedes-Benz motoren. De lijnmotoren met zes cilinders hebben 10,7 resp. 7,7 l cilinderinhoud. Selecte modellen beschikken bovendien over het liggende koelsysteem DYNAMIC COOLING.